Canson® papirfabrikkerne blev i 1557 etableret af Montgolfier familien. Det franske landdistrikt Annonay er i dag stadig hjemsted for virksomheden.

Canson® har videreført den oprindelige ånd af innovation og ekspertise som ingen anden papirproducent, ved at kombinere den ældste fremstillingsproces med de mest innovative teknologier.

Ligeledes opfandt virksomheden den første varmluftsballon i 1782, som var lavet af papir fra Canson®.

Papiret er produceret i Frankrig efter bæredygtige og miljørigtige principper og gennem en stor pallette af overflade strukturer, gramvægte og farver, inviterer Canson® alle til at udtrykke deres talent.

Canson® har inspireret kunstnere verden over i mere end 450 år og producerer i dag kunstpapir til de fleste teknikker, samt digital print.

Som verdensførende indenfor papir til kunstmarkedet, støtter Canson® kunstnere, designere, arkitekter, illustratorer og studerende ved at tilbyde et bredt sortiment af papir af højeste kvalitet.

Canson® støtter kunsten og stræber kontinuerligt efter at gøre “kunst” muligt for alle.

5

Canson® er virksomheden bag mange opfindelser heriblandt kalkerpapir og fotopapir. Ligeledes opfandt virksomheden den første varmluftsballon i 1782, som var lavet af papir fra Canson®.

Cansons® gode ry er blevet opbygget gennem prestigefyldte signaturer som: Degas, Ingres, Picasso samt Matisse og Warhol. Nogle af verdens største museer er i dag Cansons® mest prestigefyldte udstillingsvinduer.

I 2010 indgik Canson® og Louvre museet et større partnerskab, der omfatter museets afdeling for grafik og tegninger samt digital udvikling.

Canson® brandet er en del af den kunstneriske arv samt et synonym på høj kvalitet.